Sommarpaj istället för sommarväder

Grått och kallt ute även idag. Ypperligt väder för handarbete med andra ord. Något som också sitter fint är en portion av pajen jag gjorde igår. Inspirerad av tv4 morgon gjorde jag och dottern smulpaj igår. Päron och äpplen med härligt krispig topp… Mmm!
Jag följde inget recept utan lät dottern fylla formen med frukt som hon ville (blev nog ungefär 50/50 av päron och äpplen) och strö lite socker och kanel över. Så gjorde jag en smulsmet med smält smör och fördelade på toppen. 175g i ca 35 min och sen doftade köket sommar och kalas!

I smulsmeten:
2,5 dl mald mandel
2dl havregryn
1dl solroskärnor
0,75 dl kokoschips
175g smör
0,5-1dl socker (beror på hur sötsugen du är)
1tsk bakpulver

Så enkelt att bara smälta smöret och röra i övriga ingredienser. Vi åt den med vaniljglass, men helt säkert fungerar vaniljkesella eller vispgrädde utmärkt om man gillar det bättre.

Gör en du också!

image

2 Comments


  1. Låter ju farligt gott det där. Ska nog prova en med rabarber till helgen!

    Reply

Leave a Reply to Miriam Tallroth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *