En ljuv blondin

image

Ikväll har det experimenterats med glutenfri Blondie (alltså typ brownie fast med vit choklad). Jag har tidigare inte kommit sådär väldigt bra överrens med färdiga glutenfria mjölmixer, men så har jag hört att Lailas mjölmix (kockens) ska vara mycket bättre än finax så då tänkte jag att det ju kan vara värt ett försök… Och det blev faktiskt inte dumt!

Börja med sätta ugnen på ca 160g. Smörj kanterna på en form (ca 30×20 med låga kanter) och lägg ett bakplåtspapper i botten (det gör det lättare att plocka ur kakan sen)

Du behöver:
Ca 300g vit choklad
Ca 160g smör

1dl socker
3 ägg

3,75 dl mjölmix (Lailas)
1msk vaniljsocker
1krm bakpulver
1/2 tsk salt

Ca 100g chokladknappar (jag använde vita och mörka)
Ca 1 dl hasselnötter
Ca 2-3 dl hallon

Smält chokladen och smöret över vattenbad.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Vispa ägg och socker fluffigt och blanda snabbt i choklad- och smörsmeten och därefter de torra ingredienserna.

Häll smeten i formen och fördela hallon, nötter och chokladknappar på toppen. Grädda ca 25 min, tills dess kakan fått lite färg.

image

image

Kakan behöver svalna helt innan du skär den i lagom stora bitar (den är lite för kladdig för att skära när den är varm)

image

Njut med färska bär och en klick lättvispad grädde, eller bara rakt av som de är. Idag blev det ett litet glas mousserande vin för min del, men kaffe passar säkert lika bra, hihi!

Resultatet blev en god blondie. Saftig, söt och syrlig med svagt knäckig ton. Man anar att den är glutenfri tyvärr, men väl värd att baka och smaka fler gånger!

Leave a Comment