Blogglucka nr 17

I tidigare bloggluckor har jag tipsat om podcasts och streamtjänster (som netflix) som sällskap/extra underhållning när man stickar. Idag har turen kommit till Storytel – en tjänst som ger ett fantastiskt utbud av ljudböcker för 169kr per månad. Först tänkte jag att det nog var lite dyrt… Lyssnar man (jag) verkligen på så många böcker att det är värt det? Tiden har utvisat att JA det gör jag 😉 Det är ju så enkelt att lyssna när man gör något annat – stickar, åker buss, städar, lagar mat, vilar… Och då går ljudböckerna snabbt åt. Att tipsa andra om bra böcker är svårt tycker jag, för man gillar ju olika. Men ni får ändå en liten lista – kanske något faller någon i smaken iaf

image

Först vill jag tipsa om 3 böcker (fristående) av Fredrik Backman. Jag fnissade, grät och skrattade om vartannat.

En man som heter Ove
Min mormor hälsar och säger förlåt
Britt-Marie var här

Väldigt fina och roliga böcker som får ytterligare dimension av inläsarna.

Är man förtjust i Margit Sandemo finns hennes Sagan om isfolket inläst av Julia Duvenius. Jag har lyssnat på de 30 som kommit ut i ljudformat hittills och är nöjd (hur pinsamt det än är att erkänna det) – lättsmält kioskvältare som var mina absoluta favoriter i de yngre tonåren.

Just nu lyssnar jag på The Great christmas knit off av Alexandra Brown. Verkar lite lagom charmigt än så länge. Utbudet på Storytel är stort – gillar du inte de böcker jag läst finns det många många andra att välja bland. 🙂 Min dotter lyssnar exempelvis gärna på Mamma Mu 😉 Hursomhelst ett väldigt trevligt sällskap för den sticksugne.

Jag lyssnar i mobilen, men surfplattan eller datorn fungerar naturligtvis också.

Mycket nöje – såväl vid stickorna som i öronen

Leave a Comment