Blogglucka nr 3

image

Mer än en studie verkar numer kunna visa på stickningens positiva egenskaper (vetenskapligt alltså, vi som stickar visste ju detta sedan tidigare ;)). Därför är dagens lucka en uppmaning (utmaning? 😜) till er alla:
Ta dig tid att sticka! Och kanske framförallt, njut av att sticka. Lägg bort måstestickningen (om du har någon) och sticka något riktigt roligt idag, och kanske alla dagar framöver.

image

(bilden är lånad “från Internet”, den verkar florera lite överallt och jag hittar inte vem som äger den – men tack för lånet någon!)

Har du ont om tid så ge dig själv en liten liten paus. 5 min sticktid är inte att förakta (sa småbarnsmamman) och det har nog nästan alla möjlighet till vågar jag mig på att säga. Man kan nästan alltid sticka lite och förgylla en stund här och där. Jag stickar exempelvis (förutom i soffan framför tv:n)
– när jag åker buss
– när jag väntar på min tur (“köar”)
– när dottern vill ha någon i rummet så att hon kan leka/pyssla eller somna på kvällen
– när jag steker pannkakor
– när det är kaffe/lunchrast
– när bussen är sen
– på lekplatsen (när dottern leker själv)

Ja ni förstår poängen – ha alltid en stickning inom räckhåll. Det är ju faktiskt bra för hälsan att sticka 😉

image

Är du nyfiken på att läsa mer om stickningens positiva effekter finns det exempelvis här, här och här. Men du kan ju också bara sätta dig i soffan med en kopp *fyll i favoritdryck* och sticka dig fram till dina egna slutsatser 😉

Sist men inte minst, lyssna på Pharell Williams “Happy” – man kan inte annat än att le 😉

Ha en fantastisk stickdag!

Leave a Comment