Blogglucka nr 5

God morgon på er! Idag bjuder adventsluckan på ännu ett tips och denna gång gäller det stickor. Och nej, jag tänker inte ge mig in i debatten om vilka som är bäst 😉 Men, vi är ju alla värda något fantastiskt eller hur?

image

Det går utmärkt att sticka med “vanliga stickor”, ni vet de där i metall som går att köpa lite överallt (Ica, Panduro, tygaffären etc). Plaggen blir lika fina med dem som om de stickats på värsta lyxstickorna. Men det känns inte likadant när man stickar… Har nämligen upptäckt att när jag bytt till lite finare (och dyrare, även om det inte är det som är avgörande) stickor så är det roligare att sticka. Har testat detta med det mesta på sistone eftersom det lilla odjuret till katt vi skaffat gärna tuggar på stickor i både trä och metall om hon kommer åt, så jag har fått byta stickor mitt i projekt hela hösten. Eftersom min LYS ( Yll & Tyll ) säljer knitpro är det sånna stickor jag testat mest när jag velat ha något “lyxigare” och både Carbonz och Symfoni Wood har blivit väl använda (och uppskattade) här hemma.

Sen finns ju fantastiskt dyra Signature needles om man vill lyxa till det ordentligt någon gång. Jag har inte köpt några ännu, men Clara Stickar har recenserat dem utförligt 🙂

Stickor använder du ju igen och igen i projekt efter projekt. Följaktligen, unna dig verktyg (stickor) som förhöjer njutningen när du stickar! Det är du värd!

Leave a Comment