Att pendla och att sticka

Jag gillar att pendla. Det ger ypperligt goda tillfällen till att varva ned och till exempel läsa eller sticka både på vägen till och på vägen från jobbet. Men… gillandet minskar kraftigt när tåget inte går. 

Idag var en sån dag. Extra oförskämt att ställa in morgontåget på en måndag tycker jag. Så oförskämt faktiskt att jag “blev tvungen” att hitta mig lite tröst. En kopp varm choklad och lite jobbmailande senare var jag redo att sätta mig på nästa tåg (som inte var inställt) och sticka mig lugn och snäll inför arbetsdagen. 

Efter jobbet har jag vilat mig med stickning och podcast (idag Nördic Knitting). Extra värk innebär att extra vila är ett måste, men inget ont som inte har ngt gott med sig… eller i mitt fall då, mycket ont för också mycket stickat med sig. Och därmed är julklappsprojekt nr 3 klart, liksom sockorna jag varit så trött på (hurra!!). Dessutom har jag kommit en god bit både på ett par sockor till mig själv och påbörjat ytterligare ett par till brorsan. Kvällen tänker jag spendera med att nysta garn och planera för roligare projekt än sockor, och kanske lite fler julklappsprojekt. 

Leave a Comment