Den lilla lilla grisen

Har stickat klart och monterat grisen min dotter beställde igår. Kunde ha behövt mindre stickor än 2,5 men hade inga lediga denna gång. Hon är söt ändå, gristösen, även om hon visar lite stoppning 😉

image

Har ytterst lite erfarenhet av att sticka gosedjur sedan tidigare, så det var lite lurigt att få till monteringen men nu sitter hon iaf ihop. Det var också svårt att inte få en glipa mellan stickorna… Särskilt då man stoppade eftersom och min dotter ville ha en rund och go liten vän.

image

Men det blir nog ändå en till gris vid tillfälle. I lite grövre garn 🙂

Nu bjuder kvällen en riktig favoritsysselsättning – jag behöver hitta och välja mönster till de sjalgarner jag köpte igår på Syfestivalen! Hurra!

image

Detta ljuva sockgarn i vinrött/lila (skiftar i ljuset men ser oftast mer vinrött ut och kallas för övrigt burghundy) från Cascade yarns vill jag göra någon slätstickad sjal med mindre detaljer i. Kanske flätor? Kanske spetskant?

image

Har utvecklat en riktig yarncrush på Silkbloom Fino från BC garn. Dessa godingar ska bli en randig sjal av något slag, med den mörkare som basfärg. Ska bli roligt att kolla runt! Randiga sjalar finns det ju gott om 😀

Trevlig stickkväll kära ni!

2 thoughts on “Den lilla lilla grisen”

Leave a Comment