En oplanerad lördag

Så skönt att vakna till en helt oplanerad lördag. Den förkylda dottern vaknade redan 05:30 så innan vi gick upp spenderade vi en timme i sängen. Hon med barnkanalen på ipaden och jag med stickningen. Vi har tagit det lugnt och njutit frukost tillsammans med varma glödhoppor (ett slags bakpulverbröd man gräddar i stekpannan), en stor kanna te och så planerade vi vad vi vill göra idag. Dottern vill till äventyrsbadet, jag vill till Knapplådan och maken vill köpa någon slags trådlös laddare. Ser ut att bli en fin dag!

Men, innan vi startar dagens aktiviteter ska jag vila mig lite till i soffan. Lyssna färdigt på avsnitt 323 av knitmoregirls podcast och sticka vidare på en liten kofta i malabrigo sock.

image

Grundmönstret är tuve från Yll & Tyll, men den här gången har jag valt att lägga till en väldigt enkel spetspanel på koftans framstycken. Hittade beskrivning och bild på den här spetsvarianten, Maple Leaf, tillsammans med två andra,  i senaste numret (mars 2015) av Simply Knitting där de har en sida de kallat stitch library. Tycker inte att det ser ut som några löv, men fint blir det 😉

Leave a Comment