Ett litet projekt för en söt syster

Min syster undrade häromdagen om man kan sticka fodral till mobilen, och det kan man ju (man kan ju sticka nästan allt!). Bestämde mig för att sticka utan mönster och det blev faktiskt riktigt bra. Nu är det bara att hoppas att det blev som syster yster tänkt sig . Jag är iaf så nöjd att det nog blir ett fodral även till mig framöver.

image

image

image

Har stickat i ljusgrå visjö med strumpstickor 2,5. Kanten är virkad med virknål 2,5 i visjö karamell. För att underlätta “experimenterandet” vek jag en papplåda i rätt mått för systers Sony Xperia. Första försöket blev lite för stort så jag minskade från 50m till 46. Slätstickade till rätt mått och avmaskade sedan för “locket”. Först hela framsidan och sedan 1m i vår sida tills jag tyckte att lockfliken var lagom lång. Virkade sedan runt kanten och broderade initialer och sydde ihop botten. Handtaget är slätstickat med 4m till lagom längd och sedan fastsytt på insidan.

1 thought on “Ett litet projekt för en söt syster”

  1. Du är så otroligt duktig syrran! Självklart blev det som jag tänkt mig (bättre tom). Hade inte väntat mig annat heller:)

    Reply

Leave a Comment