Hej igen?

Fortfarande aningen oklart det här med bloggen. Jag tror att jag vill behålla den. Kanske försöka skriva oftare. Men det är fortfarande lite svårt att hitta något att säga. Inte för att jag inte gör saker, det gör jag faktiskt. Stickar, läser, lyssnar på poddar, broderar, målar, syr … har jag tappat rösten kanske? Oklart som sagt. Men tiden får väl utvisa hur det blir.

Igår blev det lite stickning på balkongen. En halsmojäng i våriga färger i knitting for olive pure silk (inhandlade på Yll & Tyll i Uppsala).
Lite tågvirkning på väg hem från jobbet. En babyfilt i någon bomull som säkertligen köpts någonstans …
Har stickat (och tovat i tvättmaskin) lite sittunderlag i rauma finull. Det här är 1 av 2 som är klara för tillfället. En tredje sitter på stickorna. Och ja … ni gissade rätt. Garn och mönster är från Yll & Tyll.
Det här är västen Graerup slipover av Camilla Vad. Jag har stickat den i sandnes babylanett (ni vet ju redan var jag köpt garnet eller hur). Trivsam stickning måste jag säga. Enkla mönsterrapporter som var lätta att minnas och utan längre flotteringar. Blir nog en till skulle jag tro. Den här var en present till lillasyster.

Så till sist lite tips på lyssning till stickningen:

https://sverigesradio.se/grans – Sveriges Radio podden Gräns har många spännande avsnitt om saker man kan oroa sig för (eller låta bli). Så också podden Dystopia https://sverigesradio.se/dystopia

Man kan också lyssna på den eminenta boken Det kom för mig i en hast på Storytel. Den fristående uppföljaren, Flickan med lapp om halsen, är obegripligt nog ännu bättre. Jag sträcklyssnade på båda.

Leave a Comment