Hej?

Aningen oklart om jag riktigt kan kalla mig bloggare längre med den omängd inlägg som bjudits i år. På något vis har jag liksom fått slut på saker att säga. Gissningsvis har väl pandemin med saken att göra. Inlägg av typen “Idag har jag stickat i min fotölj igen” kan ju bli aningen tradia i längden.

Med vaccin i kroppen och färre rekommendationer i samhället är det dock liksom lite som att man ser ljuset nu. Kanske kan man sticka någonstans som inte är i ens fotölj? Kanske bjuder hösten rentutav lite tågstickning? Jag kommer fortsätta jobba hemifrån även under hösten, men inte enbart så det ser hoppfullt ut! Vad har jag tillverkat sen sist då? Här kommer ett urval …

En liten kofta till brorsonen. Stickad i cotton merino från Knitting for Olive. Givetvis är garnet köpt på sveriges kanske bästa garnbutik, Yll & Tyll.
En kofta till en annan brorson. Denna i Baby Panda fån Rauma. Även detta garn är köpt hos Yll & Tyll.
Så här har mitt köksbord sett ut till och från under pandemin … för man bjuder ju inte hem folk längre …
Förra veckan stickade jag en tröja till systersonen. Den är stickad i Järbos Astrid och Järbos Ylle. Inhandlade från Järbos webbsida och från Skapamer.se
Och så kom symaskinen fram lite i helgen. Jag är lite osäker på var jag köpt tygerna … men det kan vara Rosa Huset, eller So sew Me … och/eller Ohlssons tyger.

Så … vad har resten av stickvärlden gjort? Har ni också stängt in er med stickningen i oändlighet och sitter nu som jag, som blinkande ugglor och funderar på hur man egentligen gör när man går ut?

Leave a Comment