How to knit a love song

Bara titel på mitt senaste köp i bokväg gör mig lite glad. “How to knit a love song” av Rachel Herron – Hur man stickar en kärlekssång lite löst översatt. För visst är det ofta just en kärleksförklaring man gör när man stickar något till en vän/partner/dotter/systerson etc?
Kärlek, tid och omtanke som värmer någon man tycker om 🙂

Har läst några kapitel ur boken sedan igår och kan konstatera att det ser ut att vara en söt kärlekshistoria i “stickmiljö”. En ypperlig bok att krypa upp i soffan med en höstdag som denna i sällskap med stickningen och en kopp te 🙂

image

Att läsa och sticka är för övrigt väldigt trevligt! Hade aldrig testat denna ypperliga kombination av nöjen förrän jag fick en Kindle (en läsplatta) av maken i våras. Det har liksom inte gått att läsa pocket (tidigare det vanligaste formatet i min hand) och sticka samtidigt – men med läsplattan går det utmärkt! Ljudbok till stickningen är förstås också ett trevligt alternativ ibland, men det är ändå oftast bäst att få läsa en bok själv tycker jag- en ljudbok är ju faktiskt ändå färgad av någon annans läsupplevelse med tonfall och inlevelse i texten (vilket ibland ger mer och ibland mindre än att läsa själv så att säga).

På stickorna (på bilden ) sitter för övrigt ärmarna till Hilma om det var någon som undrade 😉

Trevlig stickdag kära ni!

Leave a Comment