Bibliotekshäng

Förskolan var ju stängd igår så förutom morgonmys han vi också med att hänga på biblioteket en god stund. Dottern har upptäckt charmen med att “få” nya böcker som ofta man vill (dessutom älskar hon såväl att leka på barnavdelningen som att fika på Café Kardemumma). Igår var hon på så gott humör att jag också tilläts låna lite på den för henne utomordentligt tråkiga vuxenavdelningen (“Okej få mamma, men bara en liten stund”). Det blev tre stickböcker som fick följa med hem.
image

“Knits men want”, “Sticka och virka med restgarn” och “Stickat för småtting syskon”.
Valda utan någon större omsorg då tiden var knapp 😉
Nu har jag (och dottern) hunnit titta i den alla tre och kan konstatera att nej, det blir inte mycket stickat ur dessa.

Sticka och virka med restgarn
image

Inte ett enda mönster föll mig i smaken. Inte en enda inspirerande tanke föddes. Med andra ord – tur att jag bara lånat det 😉

Sticka till småtting syskon
image

Söta barnplagg, och en fin bok som kändes genomtänkt och på många sätt välarbetad (inte minst för de fina kopplingarna mellan mönster, historia och platser). Men, inte heller i denna hittade jag något jag ville göra. Och det trots att jag verkligen ville hitta ngt. Dottern såg inte heller något hon ville ha. Så även denna stoppades rask ned i bibliotekskassen igen.

Knits men want
image

Trots den något märkliga titeln var denna bok bäst av de tre som fått följa med mig hem. Jag är långt ifrån övertygad när det gäller författarens raljerande om vad män vill ha (i motsats till kvinnor?), men jag får erkänna att jag gillar många av mönstren. Och jag kommer med stor sannolikhet sticka minst ett av plaggen till min käre bror. Fast inte förrän stickköpstoppet är över förstås 😉 Mest troligt är att jag gör en Hooded Sweatshirt, en enkel huvtröja.
image

Nu ska jag njuta en stunds stickning och en kopp te.

Trevlig sticklördag kära vänner!

Leave a Comment