Kamrat

image

I söndags satt jag en stund på en bänk utanför Yll & Tyll i Uppsala. Medan jag väntade på att maken skulle bli klar på gymmet fick jag sällskap av en kamratlig liten pippi. Trevligt tillägg till den annars lite ointressanta miljön med cyklar i mängder framför näsan 🐦 Självfallet studerade jag också noggrant yll och tylls skyltfönster och föll pladask för Alvas kofta… Nästa inköp kanske? Dottern kunde faktiskt behöva just en sån kofta. Faktiskt. Så det så.

Vill också tipsa om lite nytt att titta på till stickningen. Samtliga tips hittar du på Netflix just nu.

Först ut är den mycket trevliga The Unbreakable Kimmy Schmitdh . En ny serie som lyfter humöret med humor och allvar i en fin blandning. Serien handlar om Kimmy som hållits fången av en sekt i en bunker under många år och när hon räddats vill leva livet till fullo. Jag blir varm, glad och lite fnissig av varenda avsnitt 🙂

Så en “gammal goding” som kanske inte lyfter humöret men som underhåller på andra sätt – The Shield . Spännande med en polis som balanserar mellan att vara genialisk, lite kriminell och liksom lite god ändå.

Sist ut är den söta familjefilmen Horton (hears a who!) – både jag och dottern tyckte mycket om berättelsen om elefanten (Horton) som hittar ett korn som visar sig vara hem till en hel värld små varelser som måste räddas till varje pris.

Leave a Comment