Kvällsregn

Hur skönt är det inte att få lägga sig i sängen en helt vanlig måndagkväll och lyssna på pod och regnet som slår mot fönstret? Lilla fröken kattunge har slagit sig till ro på min mage efter en dag fullspäckad med hyss (bland annat har hon spridit ut orchideekompost i min säng och på sovrumsgolvet och bitit av garnet när jag stickat (2ggr bara idag) …)

Har ägnat dagen åt ett helt onödigt projekt. “Rävis”, en av min dotters favoriter har fått kläder.

image

Det som på denna bild ser ut som en kjol kan också knytas som sjal runt halsen ala “superhjälte rävis” eller som huckle så han blir en liten gumma. Och ja, som den uppmärksamme redan upptäckt är större delen av “sjalen” virkad. Tydligen minns jag nästan hur man gör trots allt 😉

image

image

Har använt varendaste liten garnsnutt av de 50g drops cotton merino som dottern färgade i fredags (+ lite grått från stashen).

image

Sockarna är också färdiga och märkta förstås.  Sötaste ever! Och sällan har ett par helt himla vanliga sockar varit roligare att sticka 😀 Hade dessutom glömt hur fint det blir när man stickar i baby merino. Tror minsann det måste bli ett projekt med det när jag får handla garn igen i november. Är lite sugen på den här klänningen till dottern, fast inte i rött och vitt då utan kanske hellre i något mindre juligt 😜 som grått och rosa eller vitt kanske.

Garnköpstoppet börjar kännas mer nu. Hittar nya projekt jag vill göra i november (när jag får handla igen) oftare och oftare nu 😱 Kanske är det rent av tur att stashen minskar så att jag får gott in plats för nytt sen 😉

God natt på er stickerskor/stickare därute! Dröm sött (om garn!)! 🐰

Leave a Comment