Mameluck 2.0

En stickerska jag följt i många år är Maja från Majas Manufaktur. Jag gillar hennes onlineshop och hennes foton och allt som oftast också hennes sätt att skriva om stickning och garn. Nu har det “onda företaget som inte får nämnas vid namn” gjort det igen, och stulit ett mönster från en liten designer. Denna gång är det Majas mameluck 2.0 som råkat illa ut. Jag har ju sedan tidigare (kan det vara 2 år nu?) bojkottat allt från nämnda onda företag (utom det som redan finns i stashen), men denna gång vill jag också visa mitt stöd för den lilla designern och sticka mig ett par egna mamelucker (ord jag för övrigt aldrig trott att jag skulle uttrycka på något vis 😉). Mönstret finns gratis på Järbo garn, så stödet blir mer “online” i olika former än monetärt. Men jag valde iaf att sticka i ull som jag köpt av just Maja för några år sedan, nämligen Tysingfryds Engleuld. 

Garnet är så mjukt och följsam och jag tror att det kommer bli precis lagom varmt för att jag ska kunna ha kjol till jobbet även under vinterhalvåret (utan att frysa rumpan av mig då alltså… kjol på vintern har jag haft förr 😉). 

Bilden ovan är tagen i söndags (Jag la upp mameluckerna på söndag morgon innan övriga familjen vaknat) när jag stickade en stund med minsta brorsonen sovandes i famnen. Ett annat sätt att hålla sig varm och mysig. 

Idag (tisdag eftermiddag) är bilden tagen hemma i soffan. Utan bebis, men med ett projekt som det är svårt att lägga ifrån sig. 

2 thoughts on “Mameluck 2.0”

Leave a Comment