När blir ett projekt egentligen ett UFO?

Såhär när vi precis smugit oss in på ett nytt år är det många som svär dyrt och heligt att sticka mer ur stashen, inte köpa garn man inte behöver (man behöver väl alltid garn eller?) och så förstås att sticka klart sina UFOn. Själv har jag avstått från löften och teman för 2015. Kanske ger den kroniska värken tillräcklig utmaning eller så är jag helt enkelt nöjd med min stickmojo just nu. Hur som helst, inget att bekänna, utlova eller jobba för detta året. Men, när jag förtjust kollar runt bland andras bloggar ser jag en del UFOn  (exempelvis hos Clara ). Ser ut att bli många härliga FOs (finished objekts) runt om i StickSverige det kommande året! Men när blir det ett UFO av ett projekt egentligen? Jag har numera alltid många projekt på gång samtidigt. Nu sitter exempelvis en liten socka till dottern på stickorna, liksom en sjal, ett par vantar till mig och en halsduk. Samtliga räknar jag som pågående – de stickas på vid olika tillfällen bara. Men så finns också ett till projekt, som jag faktiskt inte vill sticka på just nu, nämligen fårtröjan som dottern önskat sig. Den ligger nu lite åt sidan eftersom jag helt tappat lusten att sticka får, men samtidigt har ju dottern själv valt den så det vore ju roligt att få den färdiga innan nästa växtspurt. Men är det ett UFO? Jag har vare sig gömt eller glömt det. Den ligger prydligt i korgen bredvid soffan… Men det är längesen jag gjorde något på den (iaf en månad eller två), och det dröjer troligen innan lusten  infinner sig … När jag “kollar runt” verkar ett UFO uppstå när man liksom tappat lusten och inte vill längre, men det kan ju inte gärna vara den enda variabeln eftersom vi ju alla (antar jag ;)) tvångsmässigt stickat färdigt projekt till födelsedagar, jul och dop iaf någon gång i livet. Kan det vara så att man måste tappat sugen så mycket att man ilsket gömmer undan ett projekt längst in i någon garderob (area 51)? Ja jag vet inte… när räknar ni ett projekt som ett UFO? Finns det en “riktigt” definition eller är det mer en känsla (eller kanske rent av en plats 😜)?

En definition för UFO hittar ni här. Enligt dem är ett UFO ett övergivet projekt som väntar på att stickalverna ska sticka klart dem … Hmm. Då är nog inte fårtröjan ett UFO iaf. För jag tror inte att alverna vill sticka några får heller 😉

image

Bilden är lånad från ceratopia.

1 thought on “När blir ett projekt egentligen ett UFO?”

  1. Enligt min definition ska en stickning ligga lääääänge utan att ha stickats på för att bli ett ufo. Något som bara har legat ett par månader eller så har in min stick-korg inte blivit ett ufo.
    Jag har två ufon. Båda sjalar. En har legat säkert två år utan att jag har stickat på det. Inte för att jag riktigt har tappat sugen utan för att annat har kommit högre upp på att-sticka-listan. Och så har jag glömt bort den… Men den ska bli färdig en dag.
    Det andra ufot påbörjades nog förra sommaren (2013) och har stickats lite på då och då (i väntrum tex) för den passar så bra att ta med ännu innan spetsmönstret börjar.

    Det blev en ganska lång fundering märker jag 🙂

    Reply

Leave a Comment