Pärlor, tåg och guldpärmar

Var åter till Lidingö på läkarbesök idag. Min fina man skjutsade mig dit och sedan tog jag tåget hem. Fick följaktligen sticka på tåget, vilket råkar vara en av mina absoluta favoritställen. Köpte mig lite fika och njöööt av resan hem trots värk av kortisonsprutorna.

image

När jag hämtat dottern på förskolan ville hon (som så många andra dagar) vila en stund genom att titta på barnprogram och göra halsband. Just idag har jag kikat lite på stickmarkörer online (behöver fler) men hittade inget som var tillräckligt fint för att beställa. Men när jag plockat fram dotterns pärlor slogs jag av tanken att det borde vara enkelt att göra några själv… Och det var det. Roligt också 😉 även om dottern strängt sa åt mig att inte ta ALLA hennes pärlor 🙂

image

Har dessutom köpt mig en ny skrivbok. Min tanke är att jag ska mäta och skriva upp i den så att jag har mått på alla nära och kära och kan sticka mer som en överraskning framöver (de blir ju inte direkt förvånade om de exempelvis får en mössa några veckor efter att jag bett om huvudmått ;)).

image

Just nu stickar jag på Alexandras båda framstycken och känner mig väldigt nöjd med att ha valt en annan grå till det ena. Kommer bli snyggt! Börjar även lura på om jag inte ska göra ett uppvik på ärmen i den avvikande färgen… Får se hur det blir när jag kommer dit.

image

Hoppas ni har en lika bra stickdag som jag! Trevlig kväll vänner!

1 thought on “Pärlor, tåg och guldpärmar”

  1. Smart och fin bok! Och smarta markörer! Jag gillar inte sådana som har metalltråd som fastnar i garnet och ibland blir den lilla tråden jag har som markör annars lite för liten. Dina ser ut som ett bra mellanting och pärlor finns det gott om här hemma…

    Reply

Leave a Comment