Podcasts

De senaste veckorna har jag lite försiktigt börjat expandera min podcastlista. Ett inte helt enkelt äventyr då det tar tid för mig att “vänja mig” tillräckligt för att kunna avgöra om en pod är något för mig. Men, nu är det gjort och ni kan få den nya uppdaterade listan som kanske kanske kan ge er något nytt att glädjas åt i podvärlden också 🙂

image

Jag älskar att lyssna/titta på
The Knitgirllls – en videocast som leds av charmiga duon Leslie och Laura. Jag väntar ivrigt på varje avsnitt! Roliga events (som stash dash), stickning som ofta är i min smak, recensioner, spinning och ett eller annat boktips.

Downcellar studio – en podcasts som leds av Jen. Oftast är hon ensam i studion men det händer att hon har sällskap av sin mamma eller en väninna. Jag gillar upplägget, innehållet och framför allt gillar jag Jen själv 🙂 Även här är stickningen ofta i min smak, fast inte riktigt i samma utsträckning som the knitgirllls. Lite roliga events finns också att delta i som exempelvis the pigskinparty KAL.

Jag tycker också om att lyssna/titta på
Nördic knitting – en charmig podcast som faktiskt ger något annat än de flesta andra, framför allt för att de gillar lite långsammare och lite krångligare projekt.

A playful day – en podcast som ofta erbjuder intressanta intervjuer och info om vad som är nytt i stickvärlden.

Shinybees – värdinnan för den här poden charmade mig direkt med sitt välplanerade upplägg och sin mycket tjusiga skotska dialekt.

The yarniacs – två väninnor pratar stickning och garn med mera. Jag gillar den här podden men stör mig lite på att den ibland blir lite väl ofokuserad.

Stitched in Sweden – en videocast om garn och stickning men också om mönsterdesign. En charmig värdinna, om än kanske lite osäker och vimsig till och från. Lite roligt med en utländsk (på engelska) pod från Sverige också.

Man kan också lyssna/titta på
Knitknitcafe
Curious handmade
Knit 1 geek 2
The Yarngasm podcast (video)

När de kommer tillbaka i etern igen vill jag lyssna på
The knitmoregirls
Stickpodden
Never not knitting

Jag är nyfiken på
90% knitting (video)
Actually knitting

Sådär, nu har ni hela den uppdaterade podlistan inför hösten. Mycket nöje!

Leave a Comment