Polygamstickning

Själva stickandet går för närvarande lite trögt, men inspirationen är ändå liksom med mig på något bakvänt vis. Så, denna vecka har jag påbörjat inte mindre än tre (3!) nya projekt. Dels är det ännu en rätstickad klänning till dottern i regnbågens söta färg “Afrika”som bjuder en röd botten med små gula partier.

image

Dessutom har jag påbörjat ett slätstickat linne till dottern. Även det i regnbågens bomullsgarn, men i det helt ljuvligt glada färgen “Tropik”

image

Som synes ett mycket färgglatt garn som man liksom blir lite pirrigt glad bara av att titta på (vilket för övrigt är fallet med merparten av regnbågens bomullsgarner).

Det tredje projektet har ännu inte fastnat på bild, men ska bli en väst/ärmlös pullover till systersonen. Jag har valt att sticka i Sandnes Lanett Babyull som mönstret föreslår. Mjukt och skönt tycker jag och kombinationen av brunt och beige, som jag valt, är söt, men jag är hittills inte helt nöjd med “finishen” på något sätt. Tycker än så länge, efter ca 7 stickade centimeter att ytan ser lite “rufflig” eller klumpig ut. Men möjligen rättar det till sig när plagget är klart. Bara att sticka vidare och hoppas på det bästa

Lite extra inspiration har jag fått under veckan av att man har kunnat ta med stickning ut några gånger. Förhoppningsvis håller det ljuvliga vädret i sig och bidrar till lite mer sticksug under kommande veckor.

Solig stickning på er därute!

Leave a Comment