Semesterpackning

Det här med att packa stickning till semesterresor alltså … kan konstatera att jag iaf inte hade för få projekt 😉

Tog med både lite sånt jag vill få klart och lite olika sockprojekt. Men mest stickade jag faktiskt på sockorna och på en lite kofta till en kär unge i min närhet. Koftan stickar jag i Manduzana sock, i färgerna Big wig, Sprinkles, Gyllenroy och Nympadora.

Mönstret heter Banks Cardigan och jag stickar på stickor 3. Lite lagom osvår stickning med ett ovanligt rart resultat. Och jo, det kan var så att den prinsessälskande snart treåriga mottagaren varit med och valt hur den ska se ut.

Har färdigställt ett gäng sockor till brorsan med familj under sommaren och de överlämnades häromdagen. De är en del i hösten episka projekt att sticka ett par nya sockor till alla i familjen (och några till). De lila sockorna är stickade i limmo designs handfärgade glittersockgarn i färgen förbaskade lupiner. De största sockorna är stickade i en eller annan färg av crazy zauberball, de rosa/vit/svarta är limmo designs handfärgade sockgarn i färgen ninja girl, de gröna med glitter är stickade i restgarn från old maiden aunt (och jag minns inte vad färgen heter men garnbasen är iaf deras sockgarn med nylon och stellina) och så är de “regnbågiga” stickade i crazy zauberball.

Just nu är jag instängd i lägenheten (igen!) på grund av lite snuva. Så de sista dagarna innan det är dags att börja jobba igen lär spenderas mestadels i soffan med stickningen i händerna. Den nämda koftan i första hand kanske, eftersom snart treåringar tydligen tycker att ett par veckor är oändligt långt att vänta på färdig kofta, och så kanske lite fler sockor … för ska allt bli klart till hösten lär jag jobba på med dem. Skulle tro att det blir mellan 15 och 20 par “som vanligt” och jag har i dagsläget avklarat 7.

Leave a Comment