Småsaker

I måndags kunde jag premiäranvända mina nya sockor på jobbet. 

Malabrigo sock i färgen Violeta africana stickade på stickor 2. Jag lär behöva fler par snart för i dagarna har jag lagat inte mindre än 3 av mina fyra befintliga par… och två av de paren lagade jag för andra gången. Det är med andra ord snart dags med lite nytt i sock lådan.  

Igår fick mössan till systersonen ett bad och idag fäste jag en fin pompom i fuskpäls (köpt på yll och tyll). Dottern gick med på att stå modell så att mössan kunde bli helt färdig med bild och allt. Garnet är cascade heritage i färgen nightsky. Jag stickade på stickor 2,5 och improviserade mig fram till en mössa. Tror jag började med 124 maskor och några centimeter  resår. Så stickade jag slätstickning runt runt, med undantag av de 24 första maskorna som jag behöll i resår tills den var lagom lång (ca 18cm) innan jag gjorde minskningar med 8 maskor mellanrum, sen 7, 6, 5 och så vidare. Blir snart en liknade mössa till dottern och systerdottern.  De vill dock ha rosa mössor så jag har nystan upp en härva Cascade Heritage i strawberry cream. 

Det är lite skönt med sånna här små projekt efter att stickat mycket stora grejer. Skönt att de blir klara fortare förstås, men också att det blir mer variation med olika garn och stickor hela tiden. Skönt för händerna också, att projekten väger lite mindre. 

2 thoughts on “Småsaker”

  1. Ett litet tips. Malabrigo Sock är namnet till trots inte lämpligt för sockor då det innehåller 100% ull. För att sockor ska bli hållbara krävs det 20-25% nylon el polyester. Falsk marknadsföring kan tyckas 🙁 men jag tror att “sock” i namnet mer syftar på garnets tjocklek än vad det är avsett för.

    Reply
    • Tack för tipset men jag tycker faktiskt att det fungerar bra till sockor också, trots nylonbristen. Bara man är medveten om att det är mindre hållbart material kan man ju använda det därefter. 🙂 I dem jag stickar till dottern blir det faktiskt inte ens hål efter dagligt användande hela vintersäsongen.

      Reply

Leave a Comment