Sommarlov med mera

I lördags var det världsstickardagen (World wide knit in public day). Som alla andra årets dagar hade jag stickningen med, denna gång blev det mest offentliga stickstället läktaren på dotterns ridskola.

I söndags firade vi systerdottern och jag tog med cupcakes till kalaset. På hennes begära var smakerna jordgubb/vanilj och mariannekaramell (choklad och mint). Blev riktigt bra och kul att göra två helt nya sorter. Jordgubbarna var svenska och så otroligt goda dessutom. Yay!

Idag firade jag och dottern hennes första skolavslutning med bakelse på Landings cafe. Sen tog vi en tur till bokhandeln och inhandlade en sommarlovsbok. Hon valde “fantastiska vidunder” och vi började läsa redan på bussen hem 😉 Snart kan vi allt om alla varelser i Harry Potters värld.

Kvällen ägnar jag åt stickning. Sockorna till systerdottern är klara (ska tvätta dem imorgon) och på min Pabaigh har jag ca 10 cm krage kvar. Sen är planen att lägga upp till dotterns höstsockor samt att dra ngt ur wippåsen att göra klart. Kör på stash dash i år också och hittills har meterräknaren nått upp till 927,5 meter. Jag vill gärna upp i 7000 meter i sommar men vi får väl se hur kroppen samarbetar. Tidigare år har ju värken i händerna sätt stopp för de riktigt stora projekten, men kanske är 2018 året då kroppen inser att stickning är nödvändigt för att överleva och slutar krångla med mig… eller inte 😉 Men en sticktant kan ju hoppas, eller hur?!

1 thought on “Sommarlov med mera”

Leave a Comment