Stickiga vänner är dom bästa

Igår kom några vänninor på stickning och fika. Massor med stickprat och stickning, kakor och skratt. Hann bli klar med ännu ett par barnsockar (dessa till systersonen) och firade det med att lägga upp till en mössa för att matcha sockorna till systerdottern (bilden)

image

Garnet har jag faktiskt fått tidigare i år av en av de fina flickorna som var här igår. Det heter Frost och kommer från Svarta Fåret.

Fick presenter igår också, av ytterligare en annan söting. A hade virkat urfina underlägg till mig och min dotter demonstrerade genast … ” Jag gör fint till dig mamma!”

image

Dessutom visade J Hur man nystar på nystpinne (som jag fått av söta A. Ingen hejd på fina presenter från henne igår :D) Ska testa lite själv någon kväll framöver så ni får se lite bilder.

Idag gjorde vi en lunchutflykt till Ulva kvarn.

image

Det blev lite stickat på en socka till makens systerson men inte mycket för dottern ville mata fåglarna med korvbröd hela tiden och det är svårt att sticka när man fokuserar på att dottern inte ska trilla i ån 😉

image

Kan varmt rekommendera en utflykt hit. Mysig grillplats, om än sliten. Och vackra miljöer att njuta av (plus änder att mata ;)). Man kan visst fiska också om man känner sig sugen på det.

Har också uppgraderat balkongen idag.
Lillebrors flickvän stod på bakluckeloppisen vid Ulva och jag fick en superfin trasmatta av henne alldeles gratis.

image

Supersnygg och dessutom utmärkt att lägga sjalen på för en liten bild. Stickar på Susan B. Andersons Perfect retreat shawl i Sea wool (Stardust) från Fleece Artist. Det är gjort av 70% merino och 30% alger (!!). När jag kommit en bit till blir det spetskant i ett annat semestergarn (lyxigt alpacka och silke från old maiden aunt i red velvet).

image

Mycket på stickorna just nu. Jag blir så inspirerad av att det närmar sig höst!

2 thoughts on “Stickiga vänner är dom bästa”

Leave a Comment