Tillbaka igen

Tydligen blir man lite trött av att flytta och renovera. Så trött att jag vare sig tagit kort på eller skrivit om min stickning i någon större utsträckning de senaste månaderna. Inte har det heller hjälpt att jag haft lite krångel med teman och annat som gjort det omöjligt att posta något här … fram till maken förbarmade sig och hjälpte mig lösa problemet. Men det betyder givetvis inte att jag inte stickat … förstås!

En mycket trevlig tröja till mig själv har det blivit i Visjö garn i färgerna vitgrå och dalablå. Mönstret heter Meadow Moon och var tydligt och enkelt att följa.

Dottern tog en bild på mig i den utanför entren till Furuviks djurpark.

Har också stickat klart en Go Buffalo kofta till dottern i Malabrigo Worsted. Tror att färgerna heter hollyshock och hot pink eller något ditåt. Den används flitigt men jag har hittills inte lyckats få med den på bild så där värst mycket. Men det kommer nog. På bilden syns den iaf på barnet :p

Go Buffalo är ett av mina go to mönster för baskoftor i lite lagom tjockt garn (omkring 200m/hg).

Faktiskt har jag precis blivit klar men en till, i drops cottonmerino till brorsonen som önskat sig en mörkgrön kofta med knappar på. Både garn och knappar är inköpta hos Yll & Tyll (via post).

Samma brorson tyckte sig också behöva en blå tröja (lika som den lillebror fått). Den stickades i Järbos Ylle i färgerna 15405 och 15404.

Mönstret jag använt mig av är ett annat go to som heter Contrast. Den har jag tidigare stickat såväl i sportgarn (ca 300m/hg) som i lite grövre garner (ca 200m/hg).

Snart bär det av norröver till västerbotten, och idag planerar jag vad som ska med mig på resan. Det är alltid lika svårt det där. Jag vill inte ha hela resväskan full med bara stickning. Eller det vill jag ju förstås, men jag vill faktiskt också ha en del kläder så man slipper komma så nära myggen och knotten. Så jag försöker begränsa mig lite lagom, men också ha tillräckligt och framförallt lite olika projekt så man har något för alla humör. Återkommer (om webbgudarna vill) med mer info om det vid ett senare tillfälle.

Leave a Comment